Posljednji pokusaj spasavanja Sutorine . Do naroda je hoce li izaci ili ne .

Da li ce narod konacno izaci ispred parlamenta ili nece i spasiti Sutorinu od izdaje i predaje Crnoj Gori je samo do vas i nikog vise.

Nakon 700 godina pod Bosanskom zastavom i u bosanskom gruntu , narod predaje Sutorinu svojom ljenoscu , preko onih koji nas predstavljaju : Crnoj Gori. Nakon 700 godina gubimo Sutorinu jer Narod nije izaso i licno reko sta misli, a ne ovdje. ovo niko ne cita od njih iz vlasti .

Nijedan jedini dokaz nisu dali ni parlament oni koji su bili ZA, ni predsjednistvo ni vijece ministara ni Komisija niko nije dao ijedan dokaz , pa ni Crna Gora da je Sutorina i Krusevica Crnogorska .

To je cista izdaja .

Dodjite i iskazite ono sto mislite il saucestvujte u izdaji do vas je .

7 comments on “Posljednji pokusaj spasavanja Sutorine . Do naroda je hoce li izaci ili ne .

 1. Takvo pitanje je zaista nepotrebno ako se zna da je ispred tog Naroda kojeg navodite uoći odluke o ratifikaciji pomenutog ugovora u Parlamentarnoj Skupštini BiH 24.11.2015.g. izašlo slovom i brojem 7 ljudi: 5 muškaraca i dvije žene !!! Čak da su nam svi mediji u BiH davali svaki dan podršku čitavu godinu ne bi mogli iskupiti značajan broj ljudi bez neke nove pobjede Fudbalske Repezentacije BiH i dolaska naših fudbalskih junaka pred Parlamentarnu Skupštinu BiH !!!

  • 8 godina borbe za Sutorinu , a godinu i po u medijima zastupljenost ogromna i to nje bilo dovoljno.. ne mogu se samo politicarikriviti za izdaju sutorine , i narod je kriv jer svojim nedjelovanjem ni 0,1% naroda , je prihvacanje izdaje

 2. Trebamo se pobuniti svi “Zajedno”, ali nije vise dovoljno samo ni izaci na ulice i reci to glasno, jer isuvise daleko smo dogurali i za mnogo sto – sta je kasno. Zaboravljamo da oni kojima se obracamo u institucijama i drzavnim organima racunajuci na njihovu svijest, karakter, patriotizam,.. da oni nista od toga nemaju, jer da imaju nebi ni dosli u ovakvu situaciju. Zato treba se obratiti pisanim zahtjevom, po uobicajenoj proceduri za raspisivanje Referenduma na kome bi se svi drzavljani BiH izjasnili o sudbini Sutorine, odnosno, kojim bi se zahtjevalo da se izvrsenje odluke odgodi dok medjunarodni Sud ne kaze svoje misljenje o ovom sporu. paralelno, trebalo bi slicnim zahtjevom obratiti se i Vijecu sigurnosti UN-a jer ovo je i opasno sigurnosno pitanje na Balkanu. A treba upoznati i Evropski sud za ljudska prava, jer su ovakvom izhitrenom odlukom povredjena ljudska i gradjanska prava drzavljana BiH.

  Bilo bi dobro da se sutra dogodi narod pred Skupstinom, ali u to je nakon prethodnih iskustava tesko povjerovati !?

 3. Potrudit cu se da dodjem sutra, ali moram priznati da je nevjerovatno da bi jedna vlada i pomisljala da ustupi komsiji eto kao zbog dobrih odnosa??? Cuje, nek oni nama dadnu Budvu za dobre odnose. Pored toga, niko ne zagovara otimanje, nego povrat i to ako sud odluci da je to pravedno, znaci trazimo pravdu! Zar moze eko zdravog mozga da svjesno glasa protiv prave, tj za ovoliku nepravdu?

  Ovom prilikom bi vas takodjer obavjestila da Plenum gradjana Zenica uskoro pocinje peticiju da vidimo da li gradjani smatraju da se BiH treba zastititi zakonom o Izadji – ne govorimo trenutno kako bi taj zakon trebao da izgleda, ali smatramo da treba pitati gradjane da li je vrijeme za ovakav zakon u BiH. Kakav ce biti, nadamo se da ce se intelektualci BiH ukljuciti u taj dio. Ako ste vec zainteresovani, molimo vas javite nam se na plenumzdk@gmail.com

  Hvala i sretno sutra ako se ne vidimo.

 4. Slažem sa svakim ko ko P održaje granice avnojsku BiH i u njoj dvaa izlaza na more to su jedina naša vrata sa direktnim izlazom na more gdje smo jedino ne ovisni od susjeda .Tacno je da je prilikom privatizacije napravljeno mnogo grešaka .I za Sutorinu i za mosta u Neumu odluke treba da se donesu Referendumom jer nevjerujem da će ikad parlamenti donijeti ispravne odluke ,suviše su članovi parlamenta pod uticajem vodstvom svoji stranaka.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.