Sutorina: Zadnja linija odbrane

Sutorina: Zadnja linija odbrane

Bez obzira na sve trenutne funkcionalne slabosti koje utječu na brži ekonomsko gospodarski razvoj i prosperitet, kao i na sveukupnu političku stabilnost, Bosna Hercegovina je u svojim strukturalnim temeljima daleko čvršća i stabilnija država, nego sve druge zemlje iz susjedstva i bližeg okruženja, i kao takva ima puno veći dugoročni potencijal za svekoliki stabilni razvoj u svim segmentima njenog civilnog građanskog društva, kao i svoje vjekovne državnosti. Jer državnost jedne zemlje prvenstveno proizlazi iz njenog historijsko geografskog kontinuiteta, te političko pravnog subjektiviteta međunarodnim priznanjem. Građani jedne zemlje svoj izvorni suverenitet prepuštaju sa punim povjerenjem na državu, a sve kako bi ista u skladu sa ustavom i pozitivnim zakonskim propisima, suvereno vladala na cjelokupnom geografskom području koje joj pripada po međunarodnom priznatom pravu!

Srušiti tek tako jednu tisućljetnu zemlju, kao što je Bosna, dušmani su znali da neće biti lahko! Stoga su u drugoj polovini XIX stoljeća pristupili starom, oprobanom, i dokazano učinkovitom planu njenog podrivanja iznutra, prvenstveno izmišljjući dva nova naroda u Bosni, Srbe i Hrvate, a koji će svojim retrogradnim političkim idejama, svoju vjekovnu domovinu odjednom početi nekakvom perverznom mržnjom razvlačiti i uništavati, a prema sugrađanima druge vjere i nacionalnosti koji brane i štite njenu državnost, sprovoditi najmonstruoznije oblike genocida i biološkog istrebljenja. Pa ni sva ta ekonomska, vojna, i logistička snaga okolnih država; Srbije, Crne Gore, i Hrvatske, u potpomaganju tog izrazito brojnog srpskohrvatskog faktora u Bosni, nije uspjela poljuljati temelje vjekovne bosanske državnosti. Stoga velikosrpski planeri u vrijeme komunističke Jugoslavije, pristupaju UDBA-ško KOS-ovskom psihološkom programu, odgajanja u bošnjačkom korpusu jednog velikog broja karijerista i poltrona, koji će u povoljnim historijskim momentima odrađivati zacrtane političke ciljeve, a shodno svojoj političkoj poziciji i nametnutom statusu u društvu, unoseći smutnju i nemir među nas same, a sve u pokušaju trajne podjele, i teritorijalnog komadanja naše zemlje. Nakon što nas je pred sami rat Muhamed Filipović Tunjo neuspješno pokušao ostaviti u krnjoj Jugoslaviji(Velikoj Srbiji), odmah potom nastupa Fikret Abdić sa svojom krvavom epizodom podjele u Krajini, a koja se prema poganom planu,u cjelosti trebala odraziti na raspad države. I dok se nacija još nije čestito oparavila od piromanskog šoka paljenja državnih institucija, i pokušaja rušenja države iznutra nekakvim „socijalnim nemirima“ u režiji Fahrudina Radončića Šćepe.., a već nam se uredno u nekakvom odlasku sa političke scene, ukaza, pokaza, i svojim „objektivnim i mudrim političkim stavom“ samo potvrdi i dokaza, ko je i šta je Zlatko Lagumdžija. Velikosrpski špijun, KOS-ovac, Mason. Slučajni Prolaznik naoružan lijepim šarmom, i vještom laskom, tu je sa davno zacrtanim zadatkom, da kroz SDP, kao jednu u svojoj naravi istinski patriotsku stranku, u cjelosti Bosnu preuzme velikosrpski i velikohrvatski kadar u svim sferama društva, od politike, medija, državnih institucija, i naučnih krugova…, pa sve do ove njegove sramne finalizacije pokušaja VELEIZDAJNIČKOG prepuštanja Sutorine Crnoj Gori.

Nakon rezolucije u Parlamentu o preispitivanju štetnog prijedloga ugovora sa Crnom Gorom o granicama, a upravo zbog Sutorine, koju je Lagumdžija hinjski ispod stola pokušao ostaviti crnogorcima, a mimo znanja javnosti.., on je toliki debelekožac da bez imalo srama ima obraza izaći za govornicu, i samog sebe proglasiti neznalicom, jer kako reče, „on za taj problem nije ni znao, i tek se zadnjih sedam dana uključio u to“! Pa zar da vjerujemo to čovjeku koji je u „državi za čovjeka“ sve učinio da za svog mandata što više razbaštini zakonske ovlasti države Bosne Hercegovine, prepuštajući ih na genocidni entitet??! Pa zar da vjerujemo kako „nema pojma o problemu Sutorine“ čovjeku koji godinama zajednički ljetuje na jahti sa Milom Đukanovićem, Fahrudinom Radončićem, i Naserom Keljmendijem, ispijajući viski na suncu??! Pa kad bi i prihvatili njegovo šarmersko „skrušeno priznanje da je neznalica“, odakle mu odjednom u sedam dana toliko naknadne pameti i znanja, da Sutorina treba pripasti Crnoj Gori??! U svojoj oholosti on uopće nije svjestan totalnog poraza na izborima.., te ne želi da shvati da građanima ove zemlje njegovo mišljenje i stav nisu bitni ni po kakvom pitanju, a pogotovu ne po pitanju državnog teritorija. Doslovno je neshvatljivo i sa psihološke strane neobjašnjivo, sa kojim žarom u očima on, i još neki pojedinci brane i zastupaju interese druge države, a koja je 1992.g. bila, i po ko zna već koji put učesnik agresije na našu zemlju. Zaključak je samo jedan! Ili su ti ljudi dobro plaćeni.., ili su još bolje ucijenjeni! Državni istražni organi bi se istinski trebali pozabaviti ovom temom, jer svima je jasno da je ovo u cjelosti jedan dobro osmišljeni udruženi zločinački poduhvat, sa namjerom počinjenja zločina VELEIZDAJE DRŽAVNOG TERITORIJA, i to sa predumišljajem.

A Lagumdžijin „radni kolega“ iz firme KOS.., srnogorski tić i đetić Adil Kulenović, je 2011.g. dobio orden Crne Gore, za „nekakve zasluge“??! Da li je to za neke već protekle, ili ove buduće „zasluge“.., to on najbolje zna!? A u Januaru 2013. g., bez imalo skrupula i pijeteta, poletio je da zasjedne u fotelju predsjednika Kruga 99.., a koja se još nije bila ni ohladila nakon što je dokazani bosanski patriota, rahmetli prof. Sulejman Redžić ubijen. I ničim se tada nije potrudio da piše pisma MUP-u genocidnog entiteta, a kako bi se ustrajalo na istrazi, i rasvijetlio taj očigledni zločin. Naprotiv! On ne samo što je svjesno opstruirao i onemogućio pokušaje da se na vrijeme zakaže rasprava o Sutorini na sesiji Kruga 99.., on je čak našao i vrijeme, a i uložio napor kao pravi „diplomatski službenik ili crnogorski odvjetnik“ da piše pismo Parlamentarnoj skupštini Bosne Hercegovine. U tom pismu daje sebi toliko slobode, da on kao dokazano propali novinar, zloupotrebljavajući predsjedništvo Kruga 99, a u kojem od 9 članova sjedi pet Srba, jedan Hrvat, i on kao revnosni „Crnogorac“, te sugeriše tom visokom državnom tijelu, da Sutorinu treba prepustiti Crnoj Gori!?? Čudno.., jako čudno!?? Ali ipak je tu jedna stvar vrlo znakovita, a koja se provlači kontinuirano od genocida do genocida! A to je.., da koliko god pravoslavni genocidaši znaju kojeg sve Bošnjaka u vrijeme rata treba zaklati.., oni još daleko bolje znaju kojem balijanderu u vrijeme mira treba ORDEN DATI! A zamislimo hipotetički, uz nagradno pitanje za milion.., da je kojim slučajem situacija obrnuta?? To jest.., da Bosna drži nekakav crnogorski teritorij pod bespravnom uzurpacijom.., kakav bi tada stav zauzeli Zlatko Lagumdžija, i Adil Kulenović?!

Protiv ovakvih se treba boriti svim demokratskim sredstvima, te na budućoj javnoj raspravi o Sutorini, prvenstveno ne dati im riječ.., bez obzira na demokratsko pravo i parlamentarizam. A ukoliko već izađu za govornicu, izviždati ih bez ikakvog pardona, te u im u lice sasuti sve epitete koje IZDAJICA ZEMLJE SVOJE ZASLUŽUJE. Jer to što ćemo im verbalno izreći je preventiva i puno manje boli, nego četnički nož na bošnjačkom grlu, u nekoj budućoj agresiji i genocidu.

Za Sutorinu su ginuli naši herojski ljiljani na Žuči, u Goraždu, Mostaru, i cijeloj Bosni. Trenutno se na našem drugom izlazu na more, ne vodi oružana bitka protiv pravoslavnih genocidaša, a koji su se sada samo privremeno primirili. Mi tamo za otvorenog neprijatelja imamo onu poslednju generaciju velikosrpskih balijanderskih agenata, kojima ni domovina Bosna, a niti sve žrtve pale za nju, ništa ne znače.

24. Februara 2015.g. moramo otvoreno i beskompromisno patriotski ustati, i glasno reći da je naša Sutorina, ZADNJA LINIJA ODBRANE!!

Vaš Hivzibeg Džumišić

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.