Tužilaštvo istražuje ugovor o granici između BiH i Crne Gore

OVO JE SAMO ZAMAZAVANJE OCIJU OD STRANE TUZILASTVA . NISU JOS POCELI ISTRAZIVATI , NITI NAJAVLJUJU ISTRAZIVANJE PO KRIVICNIM PRIJAVAMA ZA NEUSTAVNE RADNJE TOKOM PROCESA KOMPLETNOG UTVRDJIVANJA I POTVRDJIVANJA GRANICA OD KOMISIJE PREKO VIJECA MISNISTARA DO PARLAMENT AI PREDSJEDNISTAVA ALI EVO NJIH INTERESUJE TOLIKO DA KAZU ET NESTO SMO URADILI KAKO TO DA SE SAMO ZA TU TACKU, SUTORINA VERIFIKACIJA , PROPO SISTEM A SVE DRUGE NISU …

TUZILASTVO JE JOS UVIJEK NIJE PODIGLO OPTUZNICE NITI POCELO ISTRAZIVATI ONE KOJI NISU POSTUPALI SA PRAVILNIKOM PARLAMENTA I USTAVNOJ IZDAJI TERITORIJA BOSNE I HERCEGOVINE .

PRENOSIMO :
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je od Predstavničkog doma Parlamenta BiH nekoliko informacija vezanih za glasanje i način glasanja o ratifikaciji Ugovora o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

PARL-SKUPST

Naime, kako se navodi u dopisu Tužilaštva BiH, Predstavnički dom PSBiH dužan je dostaviti Poslovnik Predstavničkom doma Parlamentarne skupštine BiH kao i informacije da li je 20. sjednica Predstavničkom doma PSBiH održana 24. novembra direktno prenošena na internetskoj stranici Parlamentarne skupštine, odnosno da li je na internetskoj stranici bilo prekida direktnog prenosa navedene sjednice, u koliko sati je prekid bio i koliko je trajao kao i to da li su utvrđeni razlozi prekida.

Također, Tužilaštvo BiH interesuje na koji način se postupa u slučaju da dođe do prekida direktnog prenosa sjednice na internetskoj stranici s obzirom na odredbe Poslovnika o obaveznom prenosu sjednice na internetskoj stranici PS BiH.

Osim toga, tužiteljica Biljana Simeunović traži informaciju o tome da li su na internet stranici Predstavničkog doma PS BiH objavljeni rezultati glasanja za tačku 89 dnevnog reda koja se odnosi na ratifikaciju Ugovora o državnoj granici sa Crnom Gorom. Ukoliko nisu, Tužilaštvo BiH traži razloge zbog kojih to nije učinjeno.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *